30 Ocak 2014 Perşembe

DÖB Nedir?

Üniversiteli, Liseli genç arkadaşlar


Devrim artık çağımızın bir olgusu haline geldi. Dünyanın herhangi bir yerinde şu ya da bu biçimde kapitalist sisteme karşı gerçekleştirilen yığınsal eylemleri görmek günlük bir hal aldı. Daha önce örneği görülmedik bir yığınsallığa ulaşan kapitalizm karşıtı eylemlerin kaynağı nedir? Ve önemi reddedilmeyecek derecede büyük olan öğrenci gençliğin böylesi bir dönemde yönelimleri ne olmalıdır.Ama önce içinde bulunduğumuz dönemin tahlilini yapmak durumundayız. Böyle bir şey hem gerekli hem de bir zorunluluktur. Evet insanlık artık yeni bir evreye girdi. Ve bu durum karşımıza iki seçenek çıkarıyor. Ya dünyanın, doğanın ve tüm insanlığın yok oluşunu seçeceğiz ya da kapitalizmin aşılarak daha ileri bir toplumsal sistem olan sosyalizm için mücadele etmeyi. Proletarya hiçbir zaman bir köşede yok oluşu beklemeyecektir, bu onun karakterine aykırıdır. Emperyalist-kapitalist sistemin dünyayı kan gölüne dönüştürdüğü günümüzde emekçi halkların verdiği mücadele ortada. Ve böylesi bir dönemde ezilen sınıf katmanlarından biri olan öğrenci gençlik ne yapacak?Öğrenci gençliğin tek başına bir kurtuluşu mümkün değildir. Diğer bütün sınıf ve ezilen halklar gibi öğrenci gençlikte devrimle kurtulabilir! Ve öğrenci gençlik proletaryanın yanında savaştığında devrim için son derece itici bir etkiye sahip olabilir. 60’lı ve 70’li yılların öğrenci hareketinin nasıl da sınıfla kaynaştığını ve yığınlaştığını görebilirsiniz ve devrimin devrimci öğrenci gençlikle nasıl güçlü olduğunu.Bizler DÖB (Devrimci Öğrenci Birliği) olarak bugünkü öğrenci hareketinin önündeki en büyük engel ve zayıflığının sebebinin reformist ve okul içi bir anlayışa sahip olan küçük burjuva akımları görüyoruz. Bu akımlar öğrenci gençliği okul sınırlarının ötesine ulaştıramaz ve akademik mücadelenin sınırlarının dışına çıkartamazlar. Çünkü küçük burjuvaziye özgü günlük çıkarlar ve eften püften sorunlar üzerine bir mücadele anlayışına sahipler.


DÖB NEDİR VE MÜCADELE ANLAYIŞI NASILDIR?
DÖB’ün tarihi 71 silahlı çıkışı ile Türkiye ve Kürdistan’da devrimci mücadeleyi başlatan bu toprakların devrimci öncüsü olan Deniz Gezmiş’lere kadar uzanır. Buradan da anlaşılacağı üzerine DÖB Deniz Gezmiş’lerin mirasını sürdürmekte ve onların devrimci mücadelelerini sürdürmektedir. Devrimci Öğrenci Birliği, adından da anlaşılacağı üzerine öğrenci gençlik içerisinde en ileri sınıf bilincine sahip, devrimci amaçları olan ve amaçlar uğruna mücadeleyi yaşamının bir parçası, işçi sınıfına, emekçi halka ve ülkesine karşı sorumluluğun gereği sayan öncü öğrencilerin birliğidir. Üniversitelerde ve Liselerde faaliyet yürüten, Marksist-Leninist teori ile donanmış mücadele amacı, hedefi, araç ve yöntemleri belirlenmiş bir öğrenci gençlik birliğidir DÖB.Bizler öğrenci gençliğin kurtuluşunun ancak ve ancak proletaryanın mücadelesinin zafere ulaşması ile, yani, proletaryanın burjuva toplumu yıkıp siyasal iktidarı ele geçirmesi ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Bunun dışındaki bir mücadele hem proletaryayı düzen sınırları içerisine hapseder, hem de öğrenci gençliği akademik sorunların ötesine götüremez ve sadece sistemin sonuçları ile uğraştırır. Bu ise sürekli sorun üreten bir sistemde sisteme yönelmeyen ve onun yırtığını söküğünü dikme işinden başka bir şey değildir. Üniversite ve Liseli DÖB, bulunduğu her yerde işçi ve emekçilerin mücadelesine en güçlü desteği sunar ve işçi-emekçilerin mücadelesini mücadelesi olarak görür.Öğrenci gençlik hareketi işçi sınıfının mücadelesine kopmaz bağlarla bağlanmalıdır. Böylece karşımıza öğrenci hareketinin mücadelesinin hedefine politik özgürlüğü kazanmak gibi bir sonuç çıkar. İşte öğrenci hareketinin yönelmesi gereken asıl hedef budur. Çünkü eğitim sorunu, YÖK sorunu, sınavlar ve daha bir çok sorun esas olarak kapitalist sistemin ürettiği sorunlardır ve kapitalizme karşı kararlı bir mücadele ile, devrim mücadelesi ile çözülebilir.
DÖB “Politik Özgürlük Kazanılmadan, Akademik özgürlük Kazanılamaz” şiarı ile hareket etmektedir. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde DÖB, Deniz Gezmiş’lerin mirasını en iyi biçimde özümseyerek hiçbir mücadele istem ve biçimini diğerinin karşısına koymadan en basitinden en karmaşığına, en barışçılından zor öğesini ön plana çıkaran mücadele biçim, araç ve yöntemlerini yaşama geçirmenin zorunluluğu bilinci ile hareket etmelidir.
Üniversiteli, Liseli öğrenci arkadaşlarDevrim ve sosyalizm mücadelesini yürütmek isteyen, insanlığın kurtuluşu mücadelesinde yer almak isteyen tüm Liseli, Üniversiteli öğrenci gençliği bu mücadele anlayış, yöntem ve hedefler doğrultusunda, DÖB (Devimci Öğrenci Birliği) saflarında mücadele etmeye çağırıyoruz.




YAŞASIN DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ!
POLİTİK ÖZGÜRLÜK KAZANILMADAN
AKADEMİK ÖZGÜRLÜK KAZANILAMAZ!
DENİZLERİN YOLU DEVRİN YOLUDUR DEVRİM YOLUNDA DÖB SAFLARINA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder